Anbefalinger om hoteller, restauranter og annet

Hoteller:

Først og fremst: Sjekk Sar-Els egen liste over hoteller som gir rabatt til Sar-El volunteers. Du finner den her:

http://www.sar-el.org/upon-your-arrival/sar-el-hotel-list/

 

Så litt av mine egne erfaringer:


Tel Aviv:

Et meget poulært hotell for frivillige i Sar-El er Maxim Hotel på Hayarkon street, sentralt et kvartal fra Beachen i Tel Aviv.  Hotellet har eget tilbud til Sar-El frivillige. Pr. mars 2013 er prisene fra $ 95 til $ 175. Frokost og "5 o'clock coffee and cake" er inkludert.

Adressen er: 86 Hayarkon St. Tel Aviv, 63903 Israel. Reservasjon må gjøres direkte til hotellet (ikke på internett) med e-post, faks eller telefon. 


Tel: +972-3-5173721
E-post: info@maxim-htl-ta.co.il  Internettside: www.maxim-htl-ta.co.il


Adiv er stengt intill videre! Et annet populært hotell i Tel Aviv for Sar-El frivillige er Adiv Hotel på Mendele Street, rett rundt hjørnet fra Maxim Hotel. Dette er like sentralt ved beachen i Tel Aviv. Hotellet har eget tilbud til Sar-El frivillige. pr. 1. mars 2007 er prisene $ 48 for enkeltrom, og $ 70 for dobbeltrom. Frokost er inkludert i prisen.

Adressen er: 5 Mendele St. Tel Aviv 63907. Kontakt på hotellet heter Eran Steinbach.

Te.: +972 3 522 91 41, faks: +972 3 522 91 44
E-post: info@adivhotel.com  Internettside: www.adivhotel.com


En av våre faste frivillige anbefaler dette hotellet i Yaffa (Tel Aviv):
Bait Imanuel, 8 Aurbach Street, Yaffa.
Box 2773, Tel Aviv 61027 Israel, Tlf: +972 3 6821459, Faks: +972 3 6829817
E-post: beitimm@netvision.net.il  Internettside: www.inisrael.com/beitimmanuel

Hotellet holder til i en bygning som ble bygget for over 100 år siden som baron Ustinovs vinterpalass. og eies nå av Bei Immanuel Messianic Congregation.

I følge egne opplysninger ligger prisene på $ 45 for enkeltrom og $ 60 for dobbeltrom. 4 personer i ett rom er $ 80, og de tilbyr også "dormitories accommodation" til $ 15 pr. person. Alle prisene er inkl. israelsk frokost.


Jerusalem:

I Jerusalem kan jeg anbefale Beit Shmuel, Mercaz Shimshon, 6 Eliahu Shama St, Jerusalem.
Tlf.: +972 2 6203455/60, faks: 02-6203467
E-post: btshmuel@netvision.net.il  Internettside: www.beitshmuel.com

Hotellet ligger 5 minutter fra hotel King David og 5 minutter fra Yaffo gate i gamlebyen, utrolig sentralt både for gamlebyen og for Jerusalem sentrum. Beit Shmuel har både en hostel avdelling og en hotell avdeling. Rommene i hostel-avdelingen har eget bad og eget toalett.  .
 
Spisesteder:

Tel Aviv:

Cafe Mazada, tvers over gaten for Maxim Hotel. Mitt favoritt sted!


Cafe London, Tayelet (strandpromenaden) i Tel Aviv
Cafe London har sikkert ikke den mest spennende maten i Tel Aviv, og ikke den peneste innredningen eller flinkeste betjening. Men den har noe som få andre steder i Israel har: En stor moderne restaurant helt nede på stranden, med utsikt ut over middelhavet, sentralt plassert i Tel Aviv. Jeg elsker å sitte der og kjenne den svale brisen fra middelhavet mens jeg nyter grillet St. Peter fisk eller mullet. Porsjonene er store og prisene nøkterne, servicen er hurtig og hyggelig, og det er alltid plass. Restauranten er såpass stor at du nesten alltid treffer kjente der i helgene. Det er nesten som på Dizengoff tilbake på 60-tallet. Da kunne jeg ikke sitte på en kafé der uten at kjente gikk forbi. For meg er ikke oppholdet i Israel komplett uten et besøk på London. Du finner Cafe London på noe nord på stranpromenaden i Tel Aviv, like ved Hotel Sheraton (det sydligste).

 

Old Port, Tayelet (strandpromenaden) i Tel Aviv
Litt lengre nord på strandpromenaden finner du den gamle havnen i Tel Aviv (Old Port). Her finner du en mengde restauranter og barer som alle har uteservering. De fleste har god sjømat til rimelige priser. Flere hyggelige og rimelige steder å spise.

Lengst nord på Tayelet (strandpromenaden) i Tel Aviv
Lengst nord på strandpromenaden i Tel Aviv, like før du kommer til Yarkon-elven, er det flere gamle lagerskur som er restaurert, med flere hyggelige restauranter og barer. Nesten alle har uteservering ut mot stranpromenaden og havet. Etter min mening er dette et topp sted å sitte en formiddag med en kjølig drink eller en øl og myse ut over middelhavet.

 

Har du noe du vil anbefale, så ta kontakt med webmaster (info@sar-el.no).